BlogLiefdevolle zorg

Als jong meisje kwam ik er al. In mijn mooiste kleren en mijn haar in twee vlechtjes mét een strikje. Ik zat in het kinderkoor. Gewapend met mijn multomap met de teksten van vrolijke liedjes zongen wij voor de mensen die woonden op Hernesseroord. (tegenwoordig ‘Zuidwester’) Het is een woonzorgcomplex voor mensen met een geestelijke en /of verstandelijke beperking.

 

 

 
Lees meer

Twee minuten stilte

Verhalen uit de Tweede Wereldoorlog die ráken me. Ik hoor er zo veel over, dat ik wel een boek zou kunnen schrijven. Welke onmogelijke keuzes hebben mensen moeten maken? Ik zit vaak aan tafel als mensen over hun gruwelijke oorlogsherinneringen praten. Er zijn gebeurtenissen die zij nog dagelijks op hun netvlies zien.

 
Lees meer

Wendy Perry of Wendy Sheeran?

In dit werk ontmoet je veel mensen. En dan woon ik ook nog eens in een klein dorp, waar iedereen, iedereen kent… En ook in de omliggende dorpen is dat het geval. Soms leid je een afscheidsplechtigheid waar 10 mensen zijn, soms zijn er 300. Die mensen kijken naar mij, maar ik ken hén niet allemaal van gezicht.

Lees meer

‘De Ramp', was echt een ramp

Oude Tonge, 1953. Het is geen nacht zoals alle andere nachten. De mensen in ons dorp voelen dat er iets staat te gebeuren. Het water staat té hoog, de wind waait té hard, de storm is anders dan anders. En als je dan de kerkklokken midden in de nacht hoort, dan weet je: 'het is niet pluis'.
Lees meer

Love Rules

Als de Liefde regeert... Ik ben nog wat ouderwets, heb ik me laten vertellen. Ik kan bellen en appen met mijn telefoon, maar da’s alles. Afspraken noteren? Inderdaad, die schrijf ik nog (mét een pen) in een papieren agenda… Maar die agenda van 2018 is deze week vervangen door een nieuw exemplaar.

 
Lees meer

Uit de Toon

Het is al een paar jaar geleden dat ik op gesprek ging bij Toon. Toon was ziek en wilde geen behandelingen meer ondergaan. Het was goed geweest voor hem. Een vrouw had hij niet meer, zijn volwassen kinderen hadden hem niet meer ‘nodig’. Die konden op eigen benen staan. Vond hij.
Lees meer

De hemelpoort

Ik heb nog nooit zo nagedacht over de Hemelpoort. Hoe het er zou zijn, wie ik tegenkom, wie mij er ontvangt... Maar volgens een bezoeker van éen van de uitvaarten waar ik sprak, is er geen mens die tegen me praten zal: áls ik er überhaupt al kom.

 
Lees meer

Kus op het kerkhof

Toen ik ging werken als uitvaartspreker, had ik nooit gedacht dat ik nog eens gekust zou worden op het kerkhof...! Toch is dat waar, lees maar..
Lees meer

De Stoel

Schommelstoelen, onderuitzak-stoelen, moderne stoelen, ouderwetse stoelen, veel te hoge stoelen of vieze stoelen. Als ik op gesprek ga, weet ik nooit waar ik terecht kom of waar ik ga zitten. Elke afspraak is weer anders. Dat maakt mijn werk zo boeiend.
Lees meer

Mijn ontslag was super!

Ik kom uit de wereld van de prestige en de vette bonussen, in de tijd dat het met de financiële instellingen nog heel goed ging. Een salaris waar je ‘U’ tegen zei. Ik was er omringd door veel leuke collega’s, er waren ontelbare etentjes, feestjes en borrels… als ik wilde was er elke week wel wat te vieren. Was dat fijn? Ja zeker.
Lees meer