Het verhaal

Bijzondere Woorden verzorgt afscheidsredes voor iedereen die betrokken is bij een overlijden. Dat zijn vaak de nabestaanden van de overledene, de uitvaartondernemer die de service van een gespecialiseerde uitvaartspreker wil aanbieden en in sommige gevallen ook degene die zelf weet dat hij of zij gaat overlijden en de gehele plechtigheid van te voren wil bespreken.

Afscheidsrede of levensverhaal

Maar het komt steeds vaker voor dat mensen die ernstig ziek zijn over hun naderende afscheid willen praten. Zij vinden het belangrijk dat tijdens hun uitvaart hun eigen verhaal wordt verteld. In dat geval is het mogelijk om vooraf samen alle wensen te bespreken en eventueel al vast te leggen. Het kan een geruststellende gedachte zijn, dat er al een geschreven levensverhaal of boodschap voor de nabestaanden klaarligt, als de uitvaart georganiseerd moet worden.

 

Een afscheidsrede die klopt

Samen nemen we door welke vorm het afscheid moet krijgen en stel ik heel veel vragen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de persoon die overleden is. Daarna schrijf ik een verhaal dat we samen bespreken. Het moet een tekst zijn waar alle betrokkenen zich goed bij voelen. Op de dag van de begrafenis of crematie spreek ik de afscheidsrede uit.

 

Wil je dat ik een afscheidsrede of levensverhaal met Bijzondere Woorden schrijf? Neem dan gerust contact met me op.