Afscheid ervaringen

Alle emotie, verdriet en pijn vinden zo langzamerhand hun weg en gelukkig wordt het weer wat rustig in hoofd en lichaam. De eerste week had ik heel weinig energie, soort van uitgeblust, maar ik krabbel weer wat op.
Dat komt ook door de mooie en lieve reacties die we krijgen.......en daar heb jij een héél groot aandeel in gehad, dankzij jou, je mooie levensverhaal, de muziek heel mooi verweven tussen het gesproken verhaal, zo kunnen we met een heel mooi gevoel terug kijken op een prachtig afscheid. Onze dank is héél groot.......BEDANKT lieve Wendy.

Trudy

 

We willen je nog bedanken voor het opsturen van de ingebonden toespraak. We kijken nog steeds met dankbaarheid terug op de manier zoals jij dit hebt gebracht. Zo warm en liefdevol. Je bent al vele malen ter sprake gekomen. Het was een enorme steun voor ons tijdens deze moeilijke dag.

Veel liefs, Jan en Ine.

 

Je hebt een prachtig verhaal gemaakt over het leven van mijn man. Sommige citaten waren ook met humor, zoals hij zelf was. Dat zal ik nooit vergeten, zo mooi. Dat heeft me zo goed gedaan. Dat kan ik je eigenlijk niet vertellen. Dat zit voor altijd in mijn hart.

Cora

 

Nog even een bedankje voor jou als natuurtalent! Na de afscheidsdienst van onze moeder hoorden we vrienden al zeggen ´Wendy mag dat bij ons ook komen begeleiden en spreken´. Zo mooi vonden ze het. We hebben niets dan lof voor jou, Wendy. Ook hoe jij de overgangen tussen de verschillende stukken verbindt en jouw mooie duidelijke stem. Hoe waardevol, respectvol jij dit allemaal regelt en uitvoert. Tot Slot Wendy, dit is echt een gave hoe jij met mensen omgaat! Goed luisteren, respect, flexibel, en ook nog eens een lieve daadkrachtige vrouw. Geweldig, niets dan lof! Nogmaals heel veel dank hiervoor.

Theo en Monique

 

Wendy, bij deze wil ik je bedanken voor al het werk dat je hebt verzet tijdens de uitvaart van mijn man. De inbreng van de kinderen, kleinkinderen en mijn nichtje waren voor mij heel verrassend. Om dat alle in te passen tussen je eigen verhaal zal best moeilijk geweest zijn, maar je hebt het tot een prachtig geheel gemaakt. Ook jouw manier om mijn kleindochter over haar zenuwen heen te helpen. Klasse! Je bedankte ons voor de openheid, maar die komt vanzelf door jouw manier van vragen. Jij láát iemand vertellen en dat is een kunst. Het gemis begint nu pas echt, alle meubels op zijn plaats en stilte rondom. Ik luister vaak naar de cd en die geeft mij kracht en troost. Zoveel ´bijzondere woorden´ is de beste fundering om verder te gaan, maar het heeft tijd nodig. 

Ida

 

Lieve Wendy,
Wat heb je met de bijzondere woorden over onze lieve moeder /  oma veel bij ons losgemaakt. Ik wil je bedanken dat je dit voor mij, Aad en de kinderen hebt willen doen. Je hebt het afscheid nemen van mijn moedertje zo warm en liefdevol gemaakt. Zo fijn dat je dit voor haar hebt gedaan. Ik hoop dat je dit nog lang mag doen zodat je heel veel families mee kan geven wat wij hebben ervaren. Warmte, liefde en steun tijdens deze moeilijke dagen.
Liefs van Adri, Aad en de kinderen.

 

Lieve Wendy, sorry voor de aanhef!
Dank je wel voor de print van de tekst bij de dienst en begrafenis van mijn moeder. En je treffende kaart met de mooie woorden, we zitten beiden op de bank en toch zonder onweersbui houden we het niet droog.
Wij beiden vonden het ook heel fijn om met jou te mogen werken zowel bij vader als nu ook weer bij moeder. Het zijn slechte omstandigheden, dat klopt, maar is ook wel heel fijn dat je iemand in je omgeving hebt die je begrijpt en die het in woorden kan vertalen. Dat heb je voortreffelijk gedaan, kan niet anders zeggen.
Ik hoop ook dat we ooit nog eens mogen begroeten en dan onder betere omstandigheden, wellicht ooit een bruiloft.
Nogmaals heel veel dank voor alle goeds, geniet van je leven en alle mensen om je heen waar je van houdt en die van jou houden!
Lieve groet, Wout en Jolanda, ook namens de Kids!

 

Lieve Wendy,
Nogmaals dank voor je aandacht, je luisterend oor, je opmerkingsgave en vooral de mooie manier waarop het afscheid van Ko vorm heeft gekregen.
Mariëtte van der Wende

 

Wendy

Ik wil je via deze weg heel erg bedanken voor de manier waarop je de begrafenis van mijn vader geleid hebt.
Bij het gesprek met de familie afgelopen week en het verdere contact wat we hadden kreeg ik al een goed gevoel. Dit kwam waarschijnlijk door de open, spontane manier waarmee jij het zooitje ongeregeld wat mijn familie soms is, toch kreeg waar je ze wilde hebben. Hoe ongemakkelijk het voor jou misschien ook was dat wij vooraf genoeg vertrouwen hadden in "jouw versie" van mijn vaders verhaal, dit bleek terecht.
De waardige en warme manier waarmee jij zaterdag het woord nam verdient een heel groot compliment.
Vanaf de opening van de "dienst", het prachtige levensverhaal tot aan de afsluiting bij het graf, Je had het niet mooier kunnen doen.
Het emotioneerde mij, dat is logisch, maar mensen die hem niet zo heel goed kenden, zaten ook met tranen in de ogen. Dus Wendy, Heel erg bedankt voor de mooie uitvaart die mijn vader dankzij jou gekregen heeft.

Anoniem

 

Wendy,

Door jouw verhaal hebben wij zelfs een hele andere blik op het leven van onze zus gekregen. Zíj was niet lastig, het léven was voor haar lastig. Onze ogen zijn geopend en beseffen dat we het anders hadden moeten doen. Dat is een harde waarheid, maar toch zijn we jou daar dankbaar voor.

Anoniem.

 

Heel erg bedankt voor je ´bijzondere woorden´ bij de uitvaart van onze vader. Door je inbreng kijken we terug op een mooi en waardig afschei en kunnen we het hierdoor een plekje gaan geven. Zijn levensverhaal is op een liefdevolle wijze en met respect verwoord. Nogmaals dank hiervoor.

Marina en alle broers en zussen