Wendy over afscheid

Hoe bijzonder is het als je wordt gevraagd om te spreken op een afscheid van iemand die zo dierbaar was. Een uitvaart is dan geen dag uit het leven, het is een leven in éen dag waarvoor ik bijzondere woorden mag schrijven. Woorden voor mensen met allerlei verschillende achtergronden, culturen en religies. Als het even kan met een traan en een (glim)lach.
In veel gevallen leid ik de ceremonie, waarbij er altijd plaats blijft voor persoonlijke inbreng. Iedere keer weer duik ik opnieuw in iemands leven. Dat betekent dat ik nooit een 'knip en plak' verhaal kan schrijven. Ik zoek altijd naar de meest passende woorden. Voor een uniek verhaal.

 

Er is duidelijk vraag naar deze vorm van afscheid nemen. Maar jammer genoeg moet ik ook steeds vaker mensen teleurstellen omdat er al een uitvaart gepland is op dezelfde dag. Daarom ben ik zo blij dat Leonie op mijn pad kwam. Vanaf moment éen leek het of we elkaar al ooit veel en veel eerder hadden ontmoet. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk in het leven, we houden van de kleinste details en proberen allebei de lat iedere keer weer zo hoog mogelijk te leggen. We doen beiden met bezieling ons werk. En natuurlijk zijn we als personen verschillend (ieder mens is immers uniek), maar onze werkwijze is dezelfde. Betrokken, meelevend, objectief maar wel op afstand én met meer dan 100% inzet.  We hebben het ons niet aangeleerd om met overgave een pakkend verhaal te vertellen, zo zíjn we. Omdat schrijven en vertellen onze tweede natuur is.

Maak hier ook kennis met Leonie.