Bijzondere woorden bij

Afscheid

Levensverhaal of afscheidsrede

Maar ook van dierbare momenten, troost en herdenken

Spontaan praten doen we de hele dag, soms honderduit. Maar als we iemand verliezen, komen de woorden soms moeilijk. In de moeilijke, drukke periode rondom een afscheid heeft lang niet iedereen de juiste woorden paraat.. Of misschien heb je ze wel, maar wil je ze liever niet zelf uitspreken.

Als uitvaartspreker neem ik graag die zorg uit handen. Uit gesprekken met de nabestaanden schrijf ik een persoonlijk verhaal over de overledene. Dat verhaal vertel ik tijdens de afscheidsceremonie. Ook andere wensen voor het samenzijn, zoals een speciaal gebed, een overweging, (live)muziek of foto- en/of filmopnamen, help ik graag naar eigen inzicht in te vullen. Zo zorgen we samen voor een gedenkwaardig afscheid.

Bijzondere Woorden verzorgt afscheidsredes voor iedereen die betrokken is bij een overlijden. Dat zijn vaak de nabestaanden van de overledene, de uitvaartondernemer die de service van een professionele uitvaartspreker wil aanbieden en in sommige gevallen ook degene die zelf weet dat hij of zij gaat overlijden en de gehele plechtigheid van te voren wil bespreken.

Levensverhaal of afscheidsrede

Het komt steeds vaker voor dat mensen die ernstig ziek zijn over hun naderende afscheid willen praten. Zij vinden het belangrijk dat tijdens hun uitvaart hun eigen verhaal wordt verteld. In dat geval is het mogelijk om vooraf samen alle wensen te bespreken en eventueel al vast te leggen. Het kan een geruststellende gedachte zijn, dat er al een geschreven levensverhaal of boodschap voor de nabestaanden klaarligt, als de uitvaart georganiseerd moet worden.

Een afscheidsrede die klopt
Samen nemen we door welke vorm het afscheid moet krijgen en stel ik heel veel vragen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de persoon die overleden is. Daarna schrijf ik een verhaal dat we samen bespreken. Het moet een tekst zijn waar alle betrokkenen zich goed bij voelen. Op de dag van de begrafenis of crematie spreek ik de afscheidsrede uit.

Enkele dagen na de uitvaart ontvang je het ingebonden levensverhaal. Zo kan je alles nog eens rustig nalezen.

Wil je dat ik een afscheidsrede of levensverhaal met Bijzondere Woorden schrijf? Neem dan gerust contact met me op.

Kosten afscheidsplechtig-heid ná overlijden

Hoe zorgen we samen voor een waardig afscheid? Wat mag je van mij verwachten? Bij het eerste telefonische contact maken we een afspraak voor het eerste gesprek, in elk geval binnen 48 uur na het overlijden. Tijdens het gesprek bespreken we veel: Wat mag er tijdens de plechtigheid wél aan bod komen, maar ook: wat niet? Wie wil er aan de ceremonie deelnemen, welke teksten, muziek of rituelen zijn passend? We letten niet op de tijd. Ik ga pas naar huis als we er met elkaar zeker van zijn dat ik inhoudelijk een goed verhaal kan maken. Ik neem contact op met andere sprekers om teksten op elkaar af te stemmen. Ik werk het gehele verhaal verder uit en natuurlijk krijg je dat van te voren te lezen. Op de dag van de uitvaart deel ik het verhaal met alle gasten. Enkele weken na het afscheid ontvang je, als je daar prijs op stelt, de ingebonden teksten in een boekje voor jou en je geliefden, zodat je alles nog eens kunt nalezen.

De kosten voor het verzorgen van een afscheidsplechtigheid bedragen € 625,00.
Dit bedrag is exclusief reiskosten maar inclusief twee uur reistijd.

Bedrag per km: € 0,40 cent
Extra reistijd: € 25,00 per uur
De reistijd en -afstand worden berekend vanaf het huisadres van de spreker.

Over de dienstverlening van een uitvaartspreker wordt geen BTW berekend.

Wil je dat ik een afscheidsverhaal met Bijzondere Woorden schrijf? Neem dan gerust contact met mij op. Rechtstreeks of via de uitvaartondernemer, 24 uur per dag, 7 dagen per week.  Voor andere vragen ben ik dagelijks te bereiken tussen 08.30 en 22.00 uur.

Als de diensten van Bijzondere Woorden gevraagd worden voor losse schrijfopdrachten, dan wordt een uurtarief van € 50,00 berekend.

 

Kosten afscheidsplechtig-heid vóór overlijden

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen vóór overlijden al een verhaal klaar willen hebben liggen. Omdat iemand bijvoorbeeld ongeneeslijk ziek is en zelf graag de regie wil houden over zijn of haar afscheid. Omdat men nabestaanden wil ontlasten of omdat er helemaal geen nabestaanden zijn die nog iets kunnen vertellen.

Ook dan kom ik bij de mensen thuis en bespreken we van te voren uitgebreid de wensen. Welke onderwerpen mogen wél of juist niet aan bod komen. Wie mogen er wel of niet spreken, welke teksten, muziek of rituelen zijn passend? Wil je de mensen nog iets meegeven? Hoe lang we ook samen zitten, dat maakt niet uit. Ik ga pas naar huis als we er samen zeker van zijn dat ik inhoudelijk een goed verhaal kan maken. Dat krijg je uiteraard te lezen. Waar nodig passen we het aan, schrappen we of voegen we tekst toe. Ik kan contact opnemen met andere sprekers als dat gewenst is. Als er een verhaal ligt waar iedereen tevreden over is, dan leggen we dat weg. Totdat het moment daar is.

De kosten voor het verzorgen van teksten vóór overlijden, bedragen € 495,00.
(Dit bedrag is exclusief reiskosten maar inclusief twee uur reistijd).

Ná overlijden
Als de uitvaartondernemer of een nabestaande op de hoogte is van het verhaal dat klaarligt, zal hij of zij contact met mij opnemen. Samen kijken we dan naar een geschikte datum voor het afscheid.

In de dagen tot aan het afscheid, heb ik dan opnieuw contact met familieleden, kom ik nog eens een keer langs en bespreken we het verhaal. Weer neem ik contact op met andere sprekers. Eventueel pas ik het verhaal aan om het zo vloeiend mogelijk in elkaar te laten lopen. Uiteraard op de manier zoals dat van te voren is afgesproken. Op de dag van het afscheid deel ik het verhaal met alle gasten. Enkele weken na het afscheid ontvangen de nabestaanden, als ze daar prijs op stellen, de ingebonden teksten.

Hiervoor bereken ik een bedrag van € 250,00.
(Dit bedrag is exclusief reiskosten maar inclusief twee uur reistijd).

Bedrag per km: € 0,40 cent
Extra reistijd: € 25,00 per uur
De reistijd en -afstand worden berekend vanaf het huisadres van de spreker.

Over de dienstverlening van een uitvaartspreker wordt geen BTW berekend.

Ben ik om één of andere reden niet in de gelegenheid zelf te spreken, dan doe ik graag een beroep op professionals uit mijn eigen netwerk.

 

Ervaringen

Je hebt een prachtig verhaal gemaakt over het leven van mijn man. Sommige citaten waren ook met humor, zoals hij zelf was. Dat zal ik nooit vergeten, zo mooi. Dat heeft me zo goed gedaan. Dat kan ik je eigenlijk niet vertellen. Dat zit voor altijd in mijn hart.
Cora de Boed
Lieve Wendy, Nogmaals dank voor je aandacht, je luisterend oor, je opmerkingsgave en vooral de mooie manier waarop het afscheid van Ko vorm heeft gekregen.
Mariëtte van der Wende
Namens ons allemaal (moeder, broer, mijzelf en mijn man, de kleinkinderen) willen wij je heel erg bedanken voor het verhaal wat je tijdens de uitvaart hebt verteld over onze vader, opa en echtgenoot. Zeer liefdevol, respectvol maar vooral warm. Blijf dit vooral op deze manier doen. Zeer hartverwarmend.
Lieve groet, Els van der Burg