Bijzondere woorden bij

Afscheid

Levensverhaal of afscheidsrede

Maar ook van dierbare momenten, troost en herdenken

Spontaan praten doen we de hele dag, soms honderduit. Maar als we iemand verliezen, komen de woorden soms moeilijk. In de moeilijke, drukke periode rondom een afscheid heeft lang niet iedereen de juiste woorden paraat.. Of misschien heb je ze wel, maar wil je ze liever niet zelf uitspreken.

Als uitvaartspreker neem ik graag die zorg uit handen. Uit gesprekken met de nabestaanden schrijf ik een persoonlijk verhaal over de overledene. Dat verhaal vertel ik tijdens de afscheidsceremonie. Ook andere wensen voor het samenzijn, zoals een speciaal gebed, een overweging, (live)muziek of foto- en/of filmopnamen, help ik graag naar eigen inzicht in te vullen. Zo zorgen we samen voor een gedenkwaardig afscheid.

Bijzondere Woorden verzorgt afscheidsredes voor iedereen die betrokken is bij een overlijden. Dat zijn vaak de nabestaanden van de overledene, de uitvaartondernemer die de service van een professionele uitvaartspreker wil aanbieden en in sommige gevallen ook degene die zelf weet dat hij of zij gaat overlijden en de gehele plechtigheid van te voren wil bespreken.

Levensverhaal of afscheidsrede

Het komt steeds vaker voor dat mensen die ernstig ziek zijn over hun naderende afscheid willen praten. Zij vinden het belangrijk dat tijdens hun uitvaart hun eigen verhaal wordt verteld. In dat geval is het mogelijk om vooraf samen alle wensen te bespreken en eventueel al vast te leggen. Het kan een geruststellende gedachte zijn, dat er al een geschreven levensverhaal of boodschap voor de nabestaanden klaarligt, als de uitvaart georganiseerd moet worden.

Een afscheidsrede die klopt
Samen nemen we door welke vorm het afscheid moet krijgen en stel ik heel veel vragen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de persoon die overleden is. Daarna schrijf ik een verhaal dat we samen bespreken. Het moet een tekst zijn waar alle betrokkenen zich goed bij voelen. Op de dag van de begrafenis of crematie spreek ik de afscheidsrede uit.

Enkele dagen na de uitvaart ontvang je het ingebonden levensverhaal. Zo kan je alles nog eens rustig nalezen.

Wil je dat ik een afscheidsrede of levensverhaal met Bijzondere Woorden schrijf? Neem dan gerust contact met me op.

Kosten

De totale kosten van een afscheidsrede zijn 495 euro per afscheid en is exclusief reiskosten à € 0,40 cent per km.

Reistijd en -afstand wordt berekend vanaf het huisadres van de spreker. Hierbij zit twee uur reistijd inbegrepen. Extra reistijd kost 25 euro per uur.

Voor het verzorgen van de afscheidsrede vóór overlijden wordt het bedrag gesplitst:

  • Bijzondere Woorden berekent 350 euro, exclusief reiskosten.
  • Na het overlijden volgt het resterende bedrag van 145 euro, exclusief reiskosten.
  • Reiskosten à € 0,40 cent per km. Reistijd en -afstand wordt berekend vanaf het huisadres van de spreker.

Over de dienstverlening van een uitvaartspreker wordt geen BTW berekend.

Wil je dat ik een afscheidsverhaal met Bijzondere Woorden schrijf? Neem dan gerust contact met me op.

In sommige gevallen worden de diensten van Bijzondere Woorden gevraagd voor losse schrijfopdrachten. Dan wordt een uurtarief van 45 euro berekend.

 

Wanneer

Na het overlijden van een dierbare mag je mij op elk moment bellen.

Rechtstreeks of via de uitvaartondernemer, 24 uur per dag, 7 dagen per week.
Voor andere vragen ben ik dagelijks te bereiken tussen 08.30 en 22.00 uur.

Bij het eerste telefonische contact maken we een afspraak voor het eerste gesprek, in elk geval binnen 48 uur na het overlijden.
Tijdens het gesprek bespreken we heel veel: Wat mag er in de afscheidsrede wel aan bod komen, maar ook: wat niet? Wie wil er aan de ceremonie deelnemen, welke teksten, muziek of rituelen passen bij de persoon die is gestorven?

Wil je dat ik een afscheidsrede of levensverhaal met Bijzondere Woorden schrijf?

Neem dan gerust contact met me op.

Ervaringen

Je hebt een prachtig verhaal gemaakt over het leven van mijn man. Sommige citaten waren ook met humor, zoals hij zelf was. Dat zal ik nooit vergeten, zo mooi. Dat heeft me zo goed gedaan. Dat kan ik je eigenlijk niet vertellen. Dat zit voor altijd in mijn hart.
Cora de Boed
Lieve Wendy, Nogmaals dank voor je aandacht, je luisterend oor, je opmerkingsgave en vooral de mooie manier waarop het afscheid van Ko vorm heeft gekregen.
Mariëtte van der Wende
Namens ons allemaal (moeder, broer, mijzelf en mijn man, de kleinkinderen) willen wij je heel erg bedanken voor het verhaal wat je tijdens de uitvaart hebt verteld over onze vader, opa en echtgenoot. Zeer liefdevol, respectvol maar vooral warm. Blijf dit vooral op deze manier doen. Zeer hartverwarmend.
Lieve groet, Els van der Burg