De bijzondere ontmoetingen van een uitvaartspreker

Doodgewone verhalen

Boek: Doodgewone verhalen

Het boek ‘Doodgewone verhalen’ beschrijft de bijzondere ontmoetingen van uitvaartspreker Wendy Tuns.

Een beschrijving van bijzondere, mooie en ontroerende gebeurtenissen die uitvaartspreker Wendy Tuns-Sala meemaakte met nabestaanden of mensen die wisten dat ze zouden sterven. Een boek dat je enerzijds een kijkje geeft in de wereld van afscheid nemen, rouw en herdenken. En anderzijds laat zien dat de uitvaartwereld niet alleen maar verdrietig, zwart of saai is. Leven met de dood is eigenlijk doodgewoon. Het boek kost 17,50 euro en van elk verkocht boek gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Ambulance Wens.

Bestelformulier
'Doodgewone Verhalen'

'Doodgewone verhalen' in de media

In de krant

Het boek ‘Doodgewone verhalen’ in de krant.

In andere media

Het boek ‘Doodgewone verhalen’ in andere media.

Over de schrijver

Wendy is geboren (1974) en getogen op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Ze werkte lange tijd als communicatieadviseur bij een grote bank. Na een reorganisatie, besloot ze om voor zichzelf te beginnen. Niet als communicatie-adviseur, maar als uitvaartspreker. Een wereld waar je het verschil kan maken en echt iets kan betekenen voor mensen. Zo werd Bijzondere Woorden geboren.

Vraag je Wendy: ‘Wat doe je?’ dan zal ze altijd antwoorden: ‘Ik luister, ik drink thee en ik schrijf verhalen’. Klinkt eenvoudig. Maar zodra je de mensen spreekt die zij mocht bijstaan tijdens een afscheid, zul je ongetwijfeld horen dat zij dat behoorlijk anders ervaren. ‘Je verhaal vertellen aan Wendy werkt vaak therapeutisch. Door haar open houding en haar oprechte interesse in een ander lukt het haar om zoveel meer dan de gesproken woorden aan het papier toe te vertrouwen. Wendy beheerst de kunst van het luisteren, ze hoort ook de woorden die níet gezegd worden; ze proeft de gevoelens die onbesproken blijven. Zij geeft ze vorm, zij maakt er échte verhalen van.’

Wendy is dochter, zus, schoonzus, partner van en moeder. Ze is een tante, nichtje, vriendin, buurvrouw, collega en vrijwilliger. Ze houdt niet van ‘gebakken lucht’ en gedoe. Je maakt haar blij met een avondje tapas eten, witte chocolade, wandelen door de polders of backpacken naar een onbekende bestemming ergens op de wereld. Maar ook thuis, op ‘haar’ eiland Goeree-Overflakkee is ze heel tevreden, omdat ze daar geniet van de uitgestrekte polders en de mooie natuur. Ze houdt van Marktplaats en rommelmarkten. Maar het allerliefst schrijft ze.

De foto’s zijn vrij voor publicatie. Bij plaatsing in media graag naamsvermelding van de fotograaf: Linda van der Ree (bob-photos.com)

 

Over Stichting Ambulance Wens

Nog één keer naar de dierentuin, een lekker visje of ijsje eten aan de boulevard, een diploma-uitreiking of de bruiloft van je kleinkind bijwonen, een rondje rijden door je geboorteplaats. Mensen die weten dat ze op korte termijn zullen sterven, hebben vaak nog één laatste wens. Soms wordt die wens niet uitgevoerd, omdat men aanneemt dat het niet meer kan. Er is geen vervoer, geen medische hulp, geen geld. Of, en dat is helemaal jammer, omdat men niet weet dat het wel mogelijk is.

Gelukkig is er Stichting Ambulance Wens. Zij vervullen de laatste wensen van zieke mensen in hun laatste levensfase. Soms zijn de wensen groot, soms heel klein. Ik heb al vaak mogen horen hoe waardevol het vervullen van die wensen geweest is.

De 270 vrijwilligers van Stichting Ambulance Wens zetten zich daar belangeloos voor in, met heel hun ziel en zaligheid, zeven dagen per week!

Ik heb grote bewondering en diep respect voor Kees Veldboer, de oprichter van de stichting, en al zijn mensen. In mijn ogen verdient Stichting Ambulance Wens alle aandacht van de wereld, zodat zij ervoor kunnen blijven zorgen dat alle wensen in vervulling gaan. Daar hebben zij geld voor nodig. Daarom gaat van elk verkocht boek een deel van de opbrengst naar Stichting Ambulance Wens (www.ambulancewens.nl).

Extra giften zijn uiteraard ook welkom, op rekeningnummer NL61 RABO 0112 9246 11 t.n.v. Stichting Ambulance Wens.

Praktische
informatie

Titel: Doodgewone verhalen

Subtitel: De bijzondere ontmoetingen van een uitvaartspreker

Auteur: Wendy Tuns-Sala

Categorie: Verhalen

Aantal pagina’s: 152

Geïllustreerd: Ja

Uitvoering / Formaat: Paperback A5

Verschijningsdatum: 20 oktober 2020

ISBN: 90789083 085678

NUR: 402

Vaste prijs: € 17,50

Taal: Nederlands

Eindredactie: Ursula van Riel

Coverfoto: Mitzy Geluk van LoveRules

Portretfoto: Linda van der Ree van bob-photos

Illustraties: Anne van Rumpt van anneschildert

Recensies

Plaats ook een recensie
Heb je het boek ‘Doodgewone verhalen’ gelezen? Laat hier een recensie achter!