Bijzondere woorden van nabestaanden en bruidsparen

Ervaringen

Trouw
ervaringen

Jouw vragen zetten ons aan het denken en maakten onze relatie sterker. Jouw geruststellende woorden zorgden voor rust. Jouw hulp zorgde voor duidelijkheid. Wij zijn je ontzettend dankbaar voor alles wat je voor ons hebt gedaan. Het is een eer om jou als trouwambtenaar te hebben. Bedankt X
Hans en Esmee
Bevlogen, oprecht geïnteresseerd, ontzettend lief maar ook zeer professioneel en flexibel. Wendy is een kei in goed luisteren en vertaalt wat je vertelt naar een ontzettend mooi en persoonlijk verhaal. Hulde!
Remco en Annemieke
Lieve Wendy, Ontzettend bedankt voor de ‘bijzondere woorden’ op onze bruiloft. Wat bijzonder dat jij van ons verhaal, en alle verhalen van onze dierbaren, een prachtige ceremonie hebt kunnen maken. Een trouwdag die was uitgesteld, en waarbij ook last minute alles anders moest dan gepland. Dit zorgde voor onzekerheid in de voorbereiding, maar mede dankzij jou is het toch een zorgeloze fantastische dag geworden. Je hebt ons en alle aanwezigen weten te raken. Met een lach en een traan, maar zeker is het de dag geworden waarvan wij bij jou hadden aangegeven dat het leuk, gezellig en vooral heel mooi moest worden. Vanaf het eerste contact wisten wij dan ook dat het met jou als onze BABS wel goed zou komen! Ook tijdens het voorbereiden van onze gelofte heb je ons goed op weg geholpen met het vinden van bijzondere woorden. Bedankt dat je onze dag onvergetelijk hebt gemaakt. Liefs,
Janick en Annemarie Testers-Dekkers
Het zoeken naar een BABS vonden wij wel een dingetje. Hoe maak je een keuze voor iets wat zo persoonlijk is van een plaatje. Wendy werd ons aangeraden, en wat zijn we hier blij mee. Wendy komt bij je langs in huis om alles over je te weten te komen, het maakt haar niet uit of ze er een uur zit, of een hele avond. Ze zorgt er voor dat ze je in die avond leert kennen, en weet dit in een verhaal om te schrijven alsof ze al heel wat jaren met je omgaat. Wendy is een enorm open, lief en gezellig persoon, die humor maar ook emotie weet over te brengen. Wij vonden het super jou als trouwambtenaar te hebben, en we hopen dat je nog vele bruidsparen gelukkig gaat maken!
Jos en Anaïs Gouma-Krebbekx
Wat hebben we mooie dag gehad en wat ontzettend fijn dat jij onze trouwambtenaar kon zijn. Vanaf het eerste moment klikte het en hadden wij een goed gevoel. We hebben een ontzettend lang kennismakingsgesprek gehad waarbij we ons "levensverhaal" vertelden. De tijd vloog voorbij zonder dat we het door hadden. Wat een prachtige dag was het en de titel "bijzondere woorden" doe je eer aan. Wat een mooi en lief verhaal heb je voor ons gemaakt. Met grappige momenten tussendoor. Zo bijzonder dat je al ons dierbaren om input hebt gevraagd en wat prachtig weergegeven als een geheel. We hebben jouw verhaal inmiddels nogmaals doorgelezen en ik moest weer wat traantjes wegpinken. Lieve Wendy, door jou is onze ceremonie helemaal perfect geworden!
Daniel en Daphne Loriaux-Schaffer
Zonder Wendy, geen trouwambtenaar. Zonder trouwambtenaar geen ceremonie. En zonder ceremonie geen JA IK WIL!!! Gelukkig was Wendy er en wij (Sander en Ik) zeiden dan ook allebei JA IK WIL!! Wat een leuke spontane vrouw is Wendy. Tijdens ons 1e telefoongesprek voelde het al zo goed en vertrouwd, dit werd ook bevestigd toen zij bij ons thuis kwam om het kennismakingsgesprek te voeren, wat was het fijn er werd veel gevraagd. Maar ook veel tips over de dag of ceremonie zelf maar ook over de rollen van de ceremoniemeester of de bruidskinderen. Ook van onze getuigen kregen wij leuke complimenten over onze Babs te horen. Wij kijken terug op een hele mooie dag waar Wendy deel van uitmaakte met haar leuke geschreven verhalen over ons en familie/vrienden. Hartstikke bedankt voor deze top dag!!!
Sander en Lisa Looren de Jong
Wat heeft Wendy een heleboel werk aan ons gehad en wat heeft ze er een schitterende ceremonie van gemaakt! Al tijdens ons eerste telefoongesprek, in de eerste lockdown, heeft ze ons weten te raken door haar oprechte medeleven omdat wij de bruiloft moesten uitstellen. Ook bij ons live kennismakingsgesprek voelden we meteen een warme klik. Heel gezellig, open en ontspannen. Ze vond het ook leuk om onze ouders, oma, zussen, broer en beste vrienden wat vragen over ons te stellen en dat heeft ze geweten. Uit maar liefst veertien pagina’s tekst over ons, heeft ze een verhaal van een uur kunnen maken, wat wij een hele kunst vinden! Iedereen had meteen een goed gevoel bij Wendy. Ook de drie kleine kindjes wist ze voor zich te winnen, met zakjes snoep toen ze wat onrustig werden na het eerste half uur. Ons neefje van vier kon niet wachten om Wendy te “helpen” door de ringen te brengen. En ook ons nichtje van twee en neefje van één jaar mochten helpen, door met de hamer te slaan. Alle woorden tijdens de ceremonie waren raak en dat maakte het voor ons erg bijzonder. Bij thuiskomst na onze huwelijksreis wachtte ons nog een verrassing. Alle 14 pagina’s én de hele ceremonie uitgewerkt inclusief onze eigen geloften had ze gebundeld en met een lief kaartje naar ons toegestuurd. Wauw!
Matthijs en Mariëlle vd Walle - van Bostelen
Lieve Wendy, niet alleen wij waren super blij met je, ook onze gasten waren geweldig positief over jouw toespraak. Dat zegt toch eigenlijk al genoeg maar wij willen toch echt NOG eens benadrukken dat jouw bijdrage onze dag nog perfecter heeft gemaakt en wij willen je super bedanken voor je lieve, warme, open, grappige, kortom... mooi verwoordde toespraak. Wij hadden ons geen betere BABS kunnen wensen.
Pieter en Netty vd Graaf - de Bloeme
Op 13 oktober 2018 zijn wij getrouwd. We hadden onze fotografen voor de bruiloft al gekozen en zij tipten ons Wendy als trouwambtenaar. 'Zij past echt bij jullie, hoe jullie zijn'. Wij belden met Wendy, om kennis te maken en te informeren naar mogelijkheden en haar werkwijze. Al meteen aan de telefoon was er een bijzondere klik en waren we al meteen aan het lachen. We hingen op met een vrolijk gevoel. Dit móest onze trouwambtenaar worden. Zelfs al hadden we elkaar nog niet gezien. Dat Wendy er zo veel werk van zou maken om ons persoonlijk te leren kennen en juist daarop het verhaal van de ceremonie af te stemmen hadden wij vooraf nooit verwacht. Ze vertelde ons wel dat ze onze vrienden en familie zou gaan mailen en dat ze met ons wilde afspreken. Buiten het maken van een persoonlijk verhaal heeft wendy ook op alle manier met ons mee willen denken en is met alle situaties ontzettend flexibel en persoonlijk betrokken geweest. Wendy heeft er ontzettend veel tijd en emotie ingestopt om de ceremonie op onze dag persoonlijk te maken. Het was een prachtig verhaal met veel humor en emotie. Letterlijk een lach en een traan. Wat hebben wij genoten van deze bijzondere woorden van Wendy. Wij hadden ons geen betere trouwambtenaar kunnen wensen!
Bertran en Yvet Rijnberg
Wij hebben mede dankzij jou een stralende dag gehad. Onze gasten waren ontroerd over de ceremonie en wij zij heel blij dat jij onze babs was. Nogmaals dank voor het zo persoonlijk maken van onze ceremonie. Hartelijke groetjes.
Roel en Jolanda
Zonder jou was onze ceremonie niet zo bijzonder en mooi geworden. We zijn je echt dankbaar!
Margaret en Bianca
We willen je hartelijk bedanken voor je fantastische ceremonie. Wat heb je er veel werk van gemaakt. Nadat we bij je op gesprek waren geweest keken we zo uit naar onze ceremonie. We wisten dat het een feestje ging worden! Bedankt!
Marc en Hanne
Wendy heeft onze ceremonie echt fantastisch gemaakt! Ze brengt de woorden zo leuk en ze doet zo haar best veel van het bruidspaar te weten te komen! Alle gasten (en wij natuurlijk) hebben genoten! Wendy is zeer prettig in omgang. Wij zouden haar als trouwambtenaar aan alle aankomende bruidsparen aanbevelen!
Maarten en Monica
We zijn al weer een aantal weken verder, maar toch wilden wij, Jan en Tineke, je nogmaals bedanken voor de prachtige woorden die je tijdens onze huwelijksceremonie hebt gesproken. Nog steeds spreken vrienden en familie over jouw persoonlijke touch. Het was echt heel bijzonder.
Jan en Tineke
Lieve Wendy, Bedankt voor jouw warme bijdrage aan deze voor ons zo belangrijke dag! Het was een dag met een lach en een traan, maar voor ons was hij perfect! En dit mede door jouw geweldige toespraak!
Ramon en Simone, Jesse en Fenna

Afscheid
ervaringen

Alle emotie, verdriet en pijn vinden zo langzamerhand hun weg en gelukkig wordt het weer wat rustig in hoofd en lichaam. De eerste week had ik heel weinig energie, soort van uitgeblust, maar ik krabbel weer wat op. Dat komt ook door de mooie en lieve reacties die we krijgen.......en daar heb jij een héél groot aandeel in gehad, dankzij jou, je mooie levensverhaal, de muziek heel mooi verweven tussen het gesproken verhaal, zo kunnen we met een heel mooi gevoel terug kijken op een prachtig afscheid. Onze dank is héél groot.......BEDANKT lieve Wendy.
Trudy
Beste Wendy, Wat fijn dat jij al onze herinneringen in een mooi verhaal met de juiste woorden weet te vertellen. En wat een geduld heb jij om naar iedereen te luisteren met al hun verhalen. Het werd een late avond voor je. Na zo'n verdrietige periode is het fijn om samen op zo'n mooie manier bij het afscheid van John stil te staan. Bedankt!
Ingrid Bakker, Jeroen en Lilian, Wendy en Thomas
Je hebt een prachtig verhaal gemaakt over het leven van mijn man. Sommige citaten waren ook met humor, zoals hij zelf was. Dat zal ik nooit vergeten, zo mooi. Dat heeft me zo goed gedaan. Dat kan ik je eigenlijk niet vertellen. Dat zit voor altijd in mijn hart.
Cora de Boed
Nog even een bedankje voor jou als natuurtalent! Na de afscheidsdienst van onze moeder hoorden we vrienden al zeggen ´Wendy mag dat bij ons ook komen begeleiden en spreken´. Zo mooi vonden ze het. We hebben niets dan lof voor jou, Wendy. Ook hoe jij de overgangen tussen de verschillende stukken verbindt en jouw mooie duidelijke stem. Hoe waardevol, respectvol jij dit allemaal regelt en uitvoert. Tot slot Wendy, dit is echt een gave hoe jij met mensen omgaat! Goed luisteren, respect, flexibel, en ook nog eens een lieve daadkrachtige vrouw. Geweldig, niets dan lof! Nogmaals heel veel dank hiervoor.
Theo en Monique
Wendy, bij deze wil ik je bedanken voor al het werk dat je hebt verzet tijdens de uitvaart van mijn man. De inbreng van de kinderen, kleinkinderen en mijn nichtje waren voor mij heel verrassend. Om dat alle in te passen tussen je eigen verhaal zal best moeilijk geweest zijn, maar je hebt het tot een prachtig geheel gemaakt. Ook jouw manier om mijn kleindochter over haar zenuwen heen te helpen. Klasse! Je bedankte ons voor de openheid, maar die komt vanzelf door jouw manier van vragen. Jij láát iemand vertellen en dat is een kunst. Het gemis begint nu pas echt, alle meubels op zijn plaats en stilte rondom. Ik luister vaak naar de cd en die geeft mij kracht en troost. Zoveel ´bijzondere woorden´ is de beste fundering om verder te gaan, maar het heeft tijd nodig.
Ida
Lieve Wendy, Wat heb je met de bijzondere woorden over onze lieve moeder / oma veel bij ons losgemaakt. Ik wil je bedanken dat je dit voor mij, Aad en de kinderen hebt willen doen. Je hebt het afscheid nemen van mijn moedertje zo warm en liefdevol gemaakt. Zo fijn dat je dit voor haar hebt gedaan. Ik hoop dat je dit nog lang mag doen zodat je heel veel families mee kan geven wat wij hebben ervaren. Warmte, liefde en steun tijdens deze moeilijke dagen.
Liefs van Adri, Aad en de kinderen
Lieve Wendy, sorry voor de aanhef! Dank je wel voor de print van de tekst bij de dienst en begrafenis van mijn moeder. En je treffende kaart met de mooie woorden, we zitten beiden op de bank en toch zonder onweersbui houden we het niet droog. Wij beiden vonden het ook heel fijn om met jou te mogen werken zowel bij vader als nu ook weer bij moeder. Het zijn slechte omstandigheden, dat klopt, maar is ook wel heel fijn dat je iemand in je omgeving hebt die je begrijpt en die het in woorden kan vertalen. Dat heb je voortreffelijk gedaan, kan niet anders zeggen. Ik hoop ook dat we ooit nog eens mogen begroeten en dan onder betere omstandigheden, wellicht ooit een bruiloft. Nogmaals heel veel dank voor alle goeds, geniet van je leven en alle mensen om je heen waar je van houdt en die van jou houden!
Lieve groet, Wout en Jolanda, ook namens de kids!
Wendy heeft de kracht te verbinden, van losse elementen één geheel te maken, woorden zacht te maken zonder dat de boodschap verloren gaat en voelde in onze gesprekken haarfijn aan wat nodig was. Ze is een warme persoonlijkheid, een stille kracht als je zelf even de woorden niet kunt vinden, maar deze wel wilt uitdragen voor een mooi en waardig afscheid.
Ingrid van Galen
Dank je wel, dat je er was. Dat je ruimte maakte in je hart en in je agenda toen je zag dat het nodig was. Wendy, op deze manier willen we je nog een keer bedanken. We hebben het fijn gevonden dat je hebt willen spreken op de crematie van Wesley. We waren hier vrij laat mee, maar toch stond je voor ons klaar. Daarom nogmaals, dank je wel.
Ruud en Monique van der Windt
Ik wil je graag bedanken voor de goede zorgen en de zeer professionele manier waarop je de uitvaart van mijn moeder hebt willen verzorgen. We hebben van veel mensen complimenten gekregen waarop de uitvaart gestalte heeft gekregen en er is veel waardering uitgesproken over de manier waarop het levensverhaal van mijn moeder ten gehore is gebracht. Je moet weten dat dit voor ons zo belangrijk is geweest omdat je dit natuurlijk niet kunt overdoen. Ik wil je dan ook graag, namens de hele familie bedanken.
Jan de Jong
Wendy, ik wil je via deze weg heel erg bedanken voor de manier waarop je de begrafenis van mijn vader geleid hebt. Bij het gesprek met de familie afgelopen week en het verdere contact wat we hadden kreeg ik al een goed gevoel. Dit kwam waarschijnlijk door de open, spontane manier waarmee jij het zooitje ongeregeld wat mijn familie soms is, toch kreeg waar je ze wilde hebben. Hoe ongemakkelijk het voor jou misschien ook was dat wij vooraf genoeg vertrouwen hadden in "jouw versie" van mijn vaders verhaal, dit bleek terecht. De waardige en warme manier waarmee jij zaterdag het woord nam verdient een heel groot compliment. Vanaf de opening van de "dienst", het prachtige levensverhaal tot aan de afsluiting bij het graf, Je had het niet mooier kunnen doen. Het emotioneerde mij, dat is logisch, maar mensen die hem niet zo heel goed kenden, zaten ook met tranen in de ogen. Dus Wendy, Heel erg bedankt voor de mooie uitvaart die mijn vader dankzij jou gekregen heeft.
Liever anoniem..
Wendy, door jouw verhaal hebben wij zelfs een hele andere blik op het leven van onze zus gekregen. Zíj was niet lastig, het léven was voor haar lastig. Onze ogen zijn geopend en beseffen dat we het anders hadden moeten doen. Dat is een harde waarheid, maar toch zijn we jou daar dankbaar voor.
Anoniem
Heel erg bedankt voor je ´bijzondere woorden´ bij de uitvaart van onze vader. Door je inbreng kijken we terug op een mooi en waardig afschei en kunnen we het hierdoor een plekje gaan geven. Zijn levensverhaal is op een liefdevolle wijze en met respect verwoord. Nogmaals dank hiervoor.
Marina en alle broers en zussen
We willen je nog bedanken voor het opsturen van de ingebonden toespraak. We kijken nog steeds met dankbaarheid terug op de manier zoals jij dit hebt gebracht. Zo warm en liefdevol. Je bent al vele malen ter sprake gekomen. Het was een enorme steun voor ons tijdens deze moeilijke dag.
Veel liefs, Jan en Ine
Lieve Wendy, Nogmaals dank voor je aandacht, je luisterend oor, je opmerkingsgave en vooral de mooie manier waarop het afscheid van Ko vorm heeft gekregen.
Mariëtte van der Wende