Love Rules

Als de Liefde regeert… Ik ben nog wat ouderwets, heb ik me laten vertellen. Ik kan bellen en appen met mijn telefoon, maar da’s alles. Afspraken noteren? Inderdaad, die schrijf ik nog (mét een pen) in een papieren agenda… Maar die agenda van 2018 is deze week vervangen door een nieuw exemplaar.

Ik bekijk ‘m nog even goed. Vette vingers, een kapotte kaft én een vervaagde sticker. Het was de sticker die ik begin vorig jaar ontving van Peter en Mitzy Geluk, twee fotografen. Ik kreeg destijds een mooi pakket met tekst en uitleg over de naamswijziging van hun bedrijf. Vanaf toen gingen zij door het werkende leven als ‘Love Rules’. Een zeer toepasselijk naam als je ziet wat ze doen. Onderwerpen als bruidsfotografie en uitvaartfotografie. Het ligt hén, maar ook mij, na aan het hart. De ‘Love Rules’ sticker vond ik zo toepasselijk, dat ik ‘m op de voorkant van mijn agenda van 2018 plakte.

De tekst op de sticker is na een jaar praktisch weg … Ik vraag me af hoe vaak deze agenda open is gegaan? De Liefde heeft heel vaak geregeerd. De dingen die ik niet mag vergeten voor ons gezin worden opgeschreven: tandarts, sporten, etentjes, kinderfeestjes en speelafspraken. Ik plan de afspraken met mijn familie, mijn vrienden, met besturen of werkgroepen waar ik deel van uit maak. Nu is dat geloof ik niet vreemd… want volgens mij zien heel veel agenda’s er zo uit.

Maar ik ben 24 uur per dag en 7 dagen van de week bereikbaar voor uitvaartondernemers of mensen die afscheid moeten nemen van hun geliefde. Ook mogen bruidsparen mij altijd bellen met hun vragen of verzoeken. Bij elk telefoontje gaat de agenda weer open. En dat betekent heel vaak… schuiven, anders gaan passen en meten. Een sportwedstrijd van de kinderen, een vergadering, een rondje wandelen met een vriendin, een avondje op de bank met het gezin? Het gebeurt vaak genoeg dat ik op het laatste moment moet afhaken. In ons gezin weten we dat. Familie weet dat. Vrienden en vriendinnen weten dat. En begrijpen dat. (dat laatste is trouwens helemaal prettig).

Love Rules. Het is vaak een gepuzzel.

De spagaat tussen de liefde voor mijn eigen gezin en die van de liefde voor mijn werk.

Ik wil geen toneelvoorstelling of voetbalwedstrijd van de kinderen missen, ik geniet er zelf van en ik weet dat ze het fijn vinden als ik er ben. Maar ik wil ook graag aan de wensen van de families tegemoet komen. Zij hebben het al zo moeilijk. Als zij niet morgen, maar vandáág, hun verhalen aan mij willen vertellen, omdat dan bijvoorbeeld de hele familie nog bij elkaar is.. Dan régel ik dat. Dan spelen we thuis op een andere avond een potje Risk. Als ik pas op gesprek kan komen als het ene verre familielid gearriveerd is uit het buitenland. Dan dóe ik dat. Ook al moet ik daarna een nachtje doorhalen om een verhaal op tijd af te krijgen.

Love Rules. Het is de Liefde die regeerde in mijn agenda.
Dat was in 2018 zo. En dat hoop ik ook in 2019 weer te kunnen doen.

Ik wens iedereen heel veel liefde.

Facebook
WhatsApp
LinkedIn